top of page
IMG_0516.HEIC

FORMACIÓ AQUAFÒNICA

INFORMACIÓ PER A QUI ORGANITZA

Curs de Formació en Didàctica Musical

Dirigit a tots i totes els que tinguin una sensibilitat especial per a la pedagogia musical (professorat de música, alumnat universitari, educadors i educadores socials, claustres d'escoles de música, agrupacions musicals com corals, batucades...)

Durada de la formació: 8 hores

 

Activitat de sala

Número de persones en gira: 1 persona (Pau)

 

Temps aproximat de muntatge: 2h

Temps aproximat de desmontatge: 1h

Necessitats tècniques:

- FOSCOR: la sala ha de poder quedar-se a les fosques

- Previsió d'aigua a la sala o aprop (tal com lavabos, dutxes, vestuaris, mànegues...

- Taula gran per a tots i totes les assistents així com cadires

- Es recomanable que la sala disposi de projector i piano o teclat elèctric

- Part de l'activitat es realitzarà al terra, per tant la sala ha de disposar d'un terra adequat.

DES D'AQUAFONIA PORTEM TOT EL MATERIAL NECESSARI PER A REALITZAR AQUESTA FORMACIÓ.

Data d'estrena: Ryth'm 4 Days de Sant Cugat del Vallès l'any 2018

DESCRIPCIÓ DE LA FORMACIÓ

En aquesta formació, descobrirem tots els recursos pedagògics i musicals que ofereix l'aigua amb simbiosi amb la música.

 

Començarem amb un conjunt d’activitats musicals basades en les propietats acústiques de l’aigua per tal d'activar-nos com a músics i entrar en contacte amb el grup a través de l'aigua i els seus sons.

Amb les eines donades i les experiències dels participants, treballarem per grups per tal d'adaptar aquests materials a la realitat de cadascú dels participants, creant una primera obra musical.

En la segona part de la formació, gaudirem de 4 hores per afinar, tots i totes, un botellòfon cromàric de Do a Do'. Per tant, en aquesta segona part, construïrem el nostre instrument, cadascú al seu ritme, però tots i totes juntes. Serà un procés on intercalarem la part més mecànica d'afinació amb les propostes didàctiques i musicals que farà que aprenguem un repertori de 13 músiques (una per cada ampolla!)

* Objectiu

Estimular la imaginació auditiva dels assistents i reforçar els seus coneixements musicals i pedagògics, mitjançant activitats creatives i vivencials. És a dir, fer de l’aula de música un espai de trobada en el qual experimentar, jugar, ballar, respectar, apendre, i fins i tot, construïr el nostre instrument!

DESCÀRREGUES i CONTACTA!

Captura de pantalla 2023-08-31 a les 11.33.20.png

Dossier Pedagògic

Aquest dossier es pot realitzar tant a priori com a posteriori de veure i sentir l'espectacle Aquafonia El Concert. Les activitats que hi apareixen, estan adaptades als diferents nivells educatius de primària

bottom of page